VYHLÁSENIE O OCHRANE SÚKROMIA – používanie Cookies a Web, Ing. Dušan Zajac RockStar, Záskalie 66, Záskalie 01705, IČO: 34661549, Okresný úrad Považská Bystrica, Číslo živnostenského registra: 306-6353, (ďalej len 'RockStar')

VYHLÁSENIE O OCHRANE SÚKROMIA – používanie Cookies a Web

Cookies

Ak navštívite stánku, ktorá zapisuje cookies, vo Vašom počítači alebo mobilnom zariadení (vrátane tabletu) sa pri jej prehliadaní vytvorí malý textový „cookie“ súbor. Ak tú istú stránku navštívite znova, vďaka súboru cookie sa pripojíte rýchlejšie. Okrem toho Vás takáto stránka „spozná“ a ponúkne Vám informácie, ktoré preferujete, zaistí neopakovanie sa už zobrazenej reklamy alebo Vám umožní vstup bez opätovného zadávania hesla. V prípade vypĺňania identifikačných údajov Vám súbory cookies ponúknu doplnenie údajov vyplnených už pri predchádzajúcich návštevách tohto webového prostredia a v nadväznosti na tieto informácie sa Vám zobrazí relevantný obsah a ponuky pre vaše predpokladané aktivity a služby, ktoré by ste mohli využiť.
Súbory cookies používame na analýzu návštevnosti našich webstránok prostredníctvom služieb ako napríklad Google Analytics, Google AdSense, Facebook, Strossle alebo Gemius SA, Exponea a iné. Ide o analytický nástroj, ktorý pomáha vlastníkom webových stránok a aplikácií pochopiť, ako ich návštevníci tieto stránky používajú. Súbory cookie je možné použiť na štatistické údaje o používaní webových stránok bez osobnej identifikácie jednotlivých návštevníkov.

Právny základ spracúvania

Ak pri zaznamenávaní dokážeme identifikovať osobu návštevníka nášho webového prostredia, pôjde o spracúvanie osobných údajov. Pre takéto spracúvanie musíme disponovať právnym základom. Jedným právnym základom môže byť Váš súhlas ako dotknutej osoby a druhým bude oprávnený záujem prevádzkovateľa – teda našej spoločnosti – najmä pri sledovaní Vašich aktivít a ich vyhodnocovaní v nadväznosti na to, že Vám chceme ponúknuť čo najlepšie nastavenie služieb alebo podpory pri Vašich aktivitách v zmluvnom vzťahu s našou spoločnosťou vrátane priamej reklamy.

Aké cookies vyhodnocujeme

Základné súbory cookies
tieto súbory cookies umožňujú používanie základných funkcií ako napríklad prihlásenie registrovaného používateľa alebo predvypĺňanie formulárov. Ak tieto cookies zakážete, nemôžeme garantovať plnú funkčnosť našich stránok.
Perzistentné cookies
slúžia na identifikáciu Vami preferovaných aktivít, ktoré vedome vykonáte na našich stránkach.
Prevádzkové súbory cookies
tieto cookies slúžia na analýzu správania návštevníka na webovej stránke a následne na zlepšovanie jej funkčnosti a vzhľadu. Ak tieto cookies zakážete, nemôžeme garantovať plnú funkčnosť našich stránok.
Reklamné súbory cookies
slúžia na optimalizáciu zobrazovaného obsahu a reklamy vzhľadom na zvyklosti návštevníka a efektívnosť marketingovej komunikácie zadávateľov. Vďaka nim sa Vám napríklad nebude zbytočne často zobrazovať reklama z oblasti, o ktorú nemáte záujem.
Cookies tretích strán
vytvárajú a využívajú poskytovatelia služieb ako Google Analytics, Google AdSense, Facebook, Strossle , Gemius SA, Exponea a ďalší. Tieto služby sú integrované do našich stránok, pretože ich považujeme za užitočné a plne bezpečné. Pravidlá používania si môžete dohľadať na stránkach týchto spoločností. Vďaka nim sa vám napríklad nebude zbytočne často zobrazovať reklama z oblasti, o ktorú nemáte záujem.

Aké údaje o Vás môžeme vyhodnocovať

Automatizované rozhodovanie a Profilovanie

V prípade, ak disponujeme Vaším súhlasom na spracúvania Vašich osobných údajov na marketingové aktivity a nenamietate automatizované rozhodovanie alebo profilovanie Vašej osoby z Vašich aktivít na našej stránke, Vaše osobné údaje môžeme spájať s informáciami o Vašich aktivitách na našej stránke, (napríklad pri zadaní: telefónneho čísla, e-mailovej adresy, čísla zľavového kupónu, registračného čísla, čísla karty vernostného klubu a pod.). Cieľom tohto spájania je lepšie poznanie Vašich preferencií a záujmov a na tomto základe lepšie nastavenie ponuky priamo pre Vás.
Takéto spracúvanie môžete kedykoľvek namietať alebo v prípade, ak by takéto automatizované rozhodnutie malo vplyv na Vaše práva a slobody, môžete požadovať individuálne rozhodnutie z našej strany (napríklad vo forme lepšej ponuky).

Ako skontrolovať nastavenie cookies

Súbory cookies môžete kontrolovať alebo zmazať podľa uváženia. Podrobnosti nájdete na stránke aboutcookies.org. Môžete vymazať všetky súbory cookie uložené vo Vašom počítači a väčšinu prehliadačov môžete nastaviť tak, aby ste im znemožnili ich ukladanie.
Cookies sú užitočné, pokiaľ ich majitelia stránok nezneužijú na nepovolený zber údajov. Ak funkcionalite cookies nedôverujete, môžete ich pravidelne z Vášho disku vymazávať. V niektorých prípadoch môže dôjsť k nekorektnému zápisu informácií získaných prostredníctvom cookies, a teda k problému s prihlásením sa napr. do našich internetových aplikácií. Návod na odstránenie všetkých aj nekorektne zapísaných cookies nájdete ďalej. Návody na vymazanie Cookies v jednotlivých internetových prehliadačoch
Internet Explorer™
https://support.microsoft.com/sk-sk/help/278835/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer
Safari™
https://support.apple.com/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac
Opera™
https://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/
Mozilla Firefox™
https://support.mozilla.com/sk/kb/odstranenie-cookies
Google Chrome™
https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sk&hlrm=en

Umiestnenie vašich osobných údajov

Vaše údaje neprenášame do tretích krajín mimo Európskeho hospodárskeho priestoru (EHS) a Európskej únie (EÚ).

Ako dlho budeme uchovávať údaje z prehliadania

Informácie, ktoré spájame s údajmi z cookies uchovávame podľa Vášho súhlasu, ktorý ste nám poskytli, alebo podľa doby trvania zmluvného vzťahu medzi nami a Vašou osobou. Skombinované údaje z cookies a našich systémov budeme uchovávať po dobu 15 dní.

Odvolanie súhlasu

V prípade, ak spracúvame Vaše údaje na základe Vášho súhlasu, je možné tento súhlas kedykoľvek odvolať.

Kontaktné údaje

Ak chcete podať sťažnosť na to, ako spracovávame Vaše osobné údaje, a to aj vo vzťahu k uvedeným právam, alebo ak máte akékoľvek ďalšie otázky týkajúce sa spracovania Vašich osobných údajov, môžete sa obrátiť na: Ing. Dušan Zajac (Data Protection Officer) prostredníctvom e-mailu: rockstar@rockstar.sk a Vaše podnety a žiadosti budú preverené. Rovnako nás môžete v tejto veci kontaktovať písomne prostredníctvom štandardných kontaktných miest našej spoločnosti.

Ak máte podozrenie na porušenie ochrany Vašich osobných údajov alebo sa domnievate, že spracovávame Vaše údaje v rozpore so zákonom, prípadne ak nie ste spokojný s našou odpoveďou na Vaše otázky či podnet, môžete sa obrátiť na dozorný orgán, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov SR (ÚOOÚ), a máte právo na začatie konania podľa § 100 zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov. Ďalšie informácie o ÚOOÚ a o postupe pri podávaní sťažností nájdete tu: www.dataprotection.gov.sk.

Toto vyhlásenie môžeme aktualizovať aj bez upozornenia. Preto Vás žiadame, aby ste sa pravidelne oboznamovali s jeho aktuálnym znením, ktoré nájdete buď na našom webovom sídle alebo Vám ho na požiadanie radi poskytneme. Táto verzia vyhlásenia bola vydaná dňa 25.5.2018 .